Billigaste golfmedlemskapet 2024

Billigt golfmedlemskap

Letar du efter ett nytt och billigare golfmedlemskap? Då har du kommit helt rätt! Det är faktiskt så att man inte behöver ha ett medlemskap hos sin hemmaklubb för att få spela där eller på andra golfbanor. Ett medlemskap på hemmaklubben brukar vara dyrt men något man brukar teckna för att stötta sin klubb. Men letar du efter en billigare variant av golfmedlemskap så kan man ansluta sig till en brevlådeklubb.

Med dessa virtuella medlemskap så får du snabbt ett Golf-ID och kan då spela på Sveriges alla golfbanor till bara en bråkdel av priset av vad man vanligtvis betalar. Grymt va? I denna artikeln kommer vi att gå igenom de bästa och billigaste brevlådeklubbarna i Sverige 2023.

HappyGolfer

(Bästa & Billigaste)

389kr/år

Bryttsätter Golfklubb

(Riktig golfklubb)

400kr/år

CloudGolf

(Utstickaren)

395kr/år

Att tänka på innan du köper ett golfmedlemskap

  • Priset
    Priset på golfmedlemskapet är såklart viktigt, annars hade vi inte behövt skriva denna artikel. Det finns väldigt dyra medlemskap på klubbar runt om i Sverige men även väldigt billiga. De brevlådeklubbar vi recenserat längre upp i denna artikel tillhör de billigaste i Sverige. Så ta en titt på de innan du väljer att köpa något.
  • Vad får man?
    När man köper ett golfmedlemskap så brukar man oftast få en hel del fördelar. Som att man får gratis rundor på hemmaklubben eller rabatter i shopen. Vissa medlemskap kan man även betala med sitt friskvårdsbidrag om man har ett sådant genom sin arbetsgivare. Ta alltså reda på vad du får för fördelar när du skall köpa ett medlemskap.
  • Snabb aktivering eller inte
    Har klubben eller brevlådeklubben en snabb aktivering av ditt Golf-ID? Ibland vill man ut på banan snabbt och slå, då kan det vara en stor fördel att klubben du köper ditt medlemskap kan aktivera ditt Golf-ID snabbt. Som vi nämnde tidigare så aktiverar HappyGolfer ditt medlemskap på endast 1 timme. Detta är tyvärr inte fallet med alla klubbar där det kan ta flera timmar eller dagar.

Billigaste golfmedlemskapen 2024 – Top 3

I denna recension av billiga golfmedlemskap så listar vi några olika brevlådeklubbar du kan ansluta dig till. Det billigaste och bästa golfmedlemskapet för 2023 är helt klart HappyGolfer. Det tar endast 1 timme för dig att få ditt nya Golf-ID så du kan börja spela på alla Sveriges golfbanor direkt. Nedan listar vi flera olika golfmedlemskap för dig att välja bland.

1. HappyGolfer

Bästa & billigaste brevlådeklubben

Happy Golfer billigt golfmedlemskap
  • Från 389kr/år
  • Få Golf-ID inom 1 timme
  • Smidigast & Billigast
  • Det är friskvårdsberättigat
  • Spela på Sveriges alla golfbanor

HappyGolfer erbjuder golfmedlemskap till ett mycket billigt pris. De är en av Sveriges populäraste och snabbast växande brevlådeklubb. Något vi gillar extra med HappyGolfer är att man får ett Golf-ID aktiverat inom endast 1 timme! Jämför man med andra brevlådeklubbar så är det flera timmar snabbare. Bor du i Stockholm så får du även en fri runda på deras egna golfbana.


2. Bryttsätter Golfklubb

Billigt medlemskap på riktig golfklubb

  • Från 380kr/år
  • Få Golf-ID inom några timmar om det är kontorstid
  • Få medlemstidningen Golfa
  • 2 gratisrundor på Bryttsätters golfbanor
  • Spela på Sveriges alla golfbanor

Som nummer två i denna recension har vi valt Bryttsätter Golfklubb. Här får du ett billigt golfmedlemskap på en riktig golfklubb. Bryttsätter har flera olika typer av medlemskap som sträcker sig från 380-1495kr per år. I de dyrare varianterna får man lite mer fördelar än de billigare. Men det är med störst fördel om man har Bryttsätter som hemmaklubb. En klar nackdel med Bryttsätter är tyvärr att det tar längre tid att få Golf-ID än om man jämför med HappyGolfer. Det kan ta upp till 24 timmar, så har du tänkt spela golf samma dag, välj då ett annat.


3. Cloud Golf Club

Populärt val

cloud golf club
  • Från 340kr/år
  • Få Golf-ID inom 1 timme
  • 25% rabatt på deras golfbanor
  • Spela på Sveriges alla golfbanor

Sist i våran recension av de billigaste golfmedlemskapen i Sverige kommer Cloud Golf Club. Detta är även ett alternativ att titta in. För 340kr per år blir du medlem i deras golfklubb och kan spela på Sveriges alla banor till green-fee. Du får även 25% rabatt på alla deras golfbanor i Sverige, för att nämna några så kan det vara:

  • Bodaholm
  • Bromma
  • Brollsta
  • Gripsholm
  • Hässelby

Man kan tyvärr inte använda sitt friskvårdsbidrag till att betala detta golfmedlemskap, vilket man kan göra med HappyGolfer. Därför placerar vi Cloud Golf Club sist i vårat test.


Vad är en brevlådeklubb?

En brevlådeklubb är en slags virtuell golfklubb som du kan ansluta dig till och bli medlem. Du får då ett Golf-ID och kan spela på Sveriges alla banor till green-fee. Dessa klubbar brukar vara mycket billiga att bli medlem i då de egentligen inte har några kostnader som golfbanor eller klubbhus. De är helt virtuella men mycket smidiga att använda sig utav.

Fördelar och nackdelar med brevlådeklubb

Här är några fördelar och nackdelar med en brevlådeklubb i golf:

Fördelar:

  1. Flexibilitet: En brevlådeklubb ger dig möjligheten att vara medlem i en klubb och delta i tävlingar och evenemang även om du inte är bunden till en specifik golfbana. Detta kan vara särskilt fördelaktigt om du reser mycket eller om du bor på en plats där det inte finns en närliggande golfbana.
  2. Bredd av erbjudanden: Brevlådeklubbar kan ofta samarbeta med flera olika golfbanor och arrangera turneringar och evenemang på olika platser. Det ger medlemmarna möjlighet att utforska och spela på olika golfbanor utan att behöva vara begränsade till en enda plats.
  3. Priset: Det låga priset för att bli medlem i en brevlådeklubb är en stor fördel. De har inga stora kostnader och kan därför erbjuda ett bra pris till medlemmarna.

Nackdelar:

  1. Fysisk frånvaro: En av de största nackdelarna med en brevlådeklubb är att du inte har direkt tillgång till en specifik golfbana. Detta kan påverka din förmåga att träna regelbundet och bygga upp en djupare förståelse för en specifik bana.
  2. Begränsad gemenskap: Att inte vara närvarande på en golfbana kan göra det svårare att engagera sig i den lokala golfgemenskapen. Det sociala sammanhanget och möjligheten att träffa medspelare och bygga vänskapsband kan vara mer begränsat.
  3. Tävlingsmöjligheter: Trots att brevlådeklubbar kan organisera distanstävlingar och evenemang kan möjligheterna att delta i lokala turneringar och tävlingar vara begränsade, särskilt om klubben inte har direkt närvaro på en golfbana.

De olika medlemskapen man kan ha

Det finns olika typer av golfmedlemskap som erbjuds av golfklubbar, och de varierar i villkor, förmåner och kostnader. Här är några vanliga typer av golfmedlemskap:

  1. Fullvärdigt medlemskap: Detta är det mest traditionella medlemskapet som ger medlemmar full tillgång till golfklubbens alla faciliteter och banor. Medlemmar kan spela obegränsat på huvudbanan, delta i klubbaktiviteter och evenemang, och utnyttja klubbens övriga faciliteter som träningsområden och restauranger.
  2. Juniormedlemskap: Detta medlemskap riktar sig oftast till yngre golfare (ofta under 25 år) och erbjuder en rabattad medlemsavgift. Det ger yngre spelare en chans att bli medlemmar i klubben till en mer överkomlig kostnad.
  3. Seniormedlemskap: Seniormedlemskap är ofta avsett för äldre golfare, vanligtvis över en viss ålder (till exempel 60 år). Dessa medlemskap kan inkludera speciella rabatter och förmåner som är anpassade för äldre medlemmar.
  4. Brevlådeklubb eller Distansklubb: Som nämnts tidigare i diskussionen, är detta en typ av medlemskap som tillåter golfare att vara medlemmar i en klubb utan att vara direkt närvarande på en specifik golfbana. Det ger flexibilitet och möjlighet att delta i klubbaktiviteter på olika platser.

Hur länge håller ett golfmedlemskap?

Längden på ett golfmedlemskap varierar beroende på golfklubben och typen av medlemskap du väljer. Här är några vanliga scenarier när det gäller längden på golfmedlemskap:

  1. Årsbaserat medlemskap: Många golfklubbar erbjuder medlemskap som gäller under ett kalenderår, vanligtvis från januari till december. Vid slutet av året måste medlemmar förnya sitt medlemskap om de vill fortsätta vara medlemmar.
  2. Säsongsbaserat medlemskap: Vissa klubbar erbjuder medlemskap som är inriktade på golfsäsongen, särskilt i regioner med kallare klimat där golfspel är begränsat under vintermånaderna. Dessa medlemskap kan vara giltiga under de månader då golfbanan är öppen och spelbar.
  3. Rullande medlemskap: En del golfklubbar har en rullande medlemsmodell där medlemskapet börjar på dagen för köpet och varar i ett år framåt. Detta innebär att om du köper ditt medlemskap den 15 juni, kommer det att vara giltigt till den 15 juni nästa år.
  4. Livstidsmedlemskap: Vissa exklusiva klubbar erbjuder livstidsmedlemskap, där medlemmar betalar en engångsavgift och sedan är medlemmar för resten av sina liv. Denna typ av medlemskap är oftast dyrt men ger kontinuerlig tillgång till klubbens faciliteter och aktiviteter.

Det är viktigt att noggrant läsa igenom villkoren för det specifika medlemskap du är intresserad av, eftersom längden på medlemskapet kan variera kraftigt. Oavsett längden på medlemskapet är det bra att planera i förväg och se till att du förstår när det är dags att förnya eller omvärdera ditt medlemskap.

Om du glömmer betala ditt medlemskap

Glömmer du betala ditt medlemskap inför kommande år så kommer du inte att vara medlem längre på den klubben. Du kommer fortfarande ha ditt Golf-ID och gröna kort kvar men du kan inte spela på klubben. Det brukar dock inte vara några problem, det räcker att ringa eller maila för att förnya ditt medlemskap igen.

Vår slutsats

I våran recension av billiga golfmedlemskap så placerade vi HappyGolfer som det bästa och billigaste medlemskapet. Vi recenserade även Bryttsätter Golfklubb och Cloud Golf Club som kan vara värda att kika in.

Scroll to Top